Ons verhaal...
Als kind bracht ik het grootste deel van mijn zomervakanties door in mijn dorp. Vaak liep mijn oma met me naar de kelder en beschreef de jaarlijkse oogst van de goederen die ze produceerden, vergezeld van verhalen over elk van hen. In sommige gevallen hoorde ik sommige verhalen meer dan vijf keer in dezelfde maand. En weet je wat, ik blijf haar vragen om al haar verhalen één voor één te herhalen... -Christos P.

Die persoonlijke unieke herinneringen maken wat je proeft, echt voelbaar...symboliseert onze passie voor de Griekse keuken en alles wat daarbij komt kijken.
Wij zijn Christos en Christos :)- twee gemotiveerde vrienden met parallelle levens, die oorspronkelijk uit twee verschillende geografische regio's van Griekenland komen (Athene & Thessaloniki). Ondanks onze diverse achtergronden delen we één gemeenschappelijke passie: eten! Niet zomaar eten...het eten van onze families! We zijn allemaal opgegroeid met het proeven en ervaren van de originaliteit van de Griekse voedingsproducten die rechtstreeks uit de boomgaarden van onze grootouders kwamen en we hebben geleerd de inspanning te waarderen die het kost om land te cultiveren en zelfgemaakte goederen en delicatessen van pure en onvergelijkbare natuurlijke kwaliteit te produceren.

(Steiri, Voiotia, Griekenland)
Nadat we naar het buitenland waren verhuisd en al 'verwend' waren door de smaken en herinneringen van ons thuisland, konden we niet anders dan terugkijken naar onze roots en het belang herontdekken van weten wat we eten, hoe het gemaakt is en wie het heeft geproduceerd.
Deze behoefte dreef onze beslissing om dit pad zelf te bewandelen en iedereen om ons heen uit te nodigen om met ons mee te gaan op deze reis. Samen hebben we Bakaliko opgericht.
We streven ernaar om unieke, kwaliteitsproducten direct uit Griekenland bij je thuis te bezorgen. We willen het beste van Griekenland bij je thuis brengen, op je tafel, in je leven.