Ons verhaal...
Als kind bracht ik de meeste zomervakanties door in mijn dorp. Vaak liep mijn oma met mij de kelder in om de jaarlijkse oogst te beschrijven van de goederen die ze produceerden, vergezeld van verhalen voor elk van hen. In sommige gevallen hoorde ik sommige verhalen meer dan vijf keer, in dezelfde maand. En weet je wat, ik blijf haar maar vragen om al haar verhalen één voor één te herhalen... -Christos P.
Die persoonlijke unieke herinneringen maken dat wat je proeft, echt aanvoelt... het symboliseert onze passie voor de Griekse keuken en alles wat daarbij komt kijken.
Wij zijn Christos en Christos :)- twee gemotiveerde vrienden met parallelle levens, afkomstig uit twee verschillende geografische regio's van Griekenland (Athene & Thessaloniki). Ondanks onze verschillende achtergronden, delen we één gemeenschappelijke passie: eten! Niet zomaar eten... het eten van onze families! We zijn allemaal opgegroeid met het proeven en ervaren van de originaliteit van de Griekse voedselproducten die rechtstreeks uit de boomgaarden van onze grootouders komen en we hebben geleerd de moeite te waarderen die het kost om land te cultiveren en zelfgemaakte goederen en delicatessen van pure en onvergelijkbare natuurlijke kwaliteit te produceren.
(Steiri, Voiotia, Griekenland)
Nu we naar het buitenland zijn verhuisd en al "verwend" zijn door de smaken en herinneringen van ons vaderland, konden we niet anders dan terugkijken naar onze wortels en herontdekken hoe belangrijk het is te weten wat we eten, hoe het wordt gemaakt en wie het heeft geproduceerd.
Deze behoefte heeft ons doen besluiten om dit pad zelf te bewandelen en iedereen in onze omgeving uit te nodigen om met ons mee te gaan op deze reis. Samen hebben we Bakaliko opgericht.
Wij streven ernaar om unieke kwaliteitsproducten, rechtstreeks uit Griekenland, bij u aan de deur te brengen. Wij willen het beste van Griekenland bij u aan de deur, op uw tafel, in uw leven brengen.