Traditionele Griekse gerechten die je moet proberen!

De Griekse keuken staat over de hele wereld bekend om zijn verrukkingen, verscheidenheid en voedingswaarde, aangezien de mediterrane keuken over het algemeen als de gezondste van allemaal wordt beschouwd. De basis van de Griekse keuken is olijfolie, brood, granen, granen, zuivelproducten, groenten, peulvruchten, honing, vis en vleeswaren zoals geiten-, lams- en varkensvlees. In Grieks eten proef je veel specerijen en kruiden, maar met mate gebruikt om de smaak van groenten of vlees niet te maskeren, zoals oregano, munt, knoflook, dille, peterselie, peterselie, laurier, basilicum, tijm, kaneel, kruidnagel, rozemarijn, nootmuskaat en saffraan van Kozani. Je vindt er ook een verscheidenheid aan wijnen, vanwege de grote productie van druiven in Griekenland.

Omdat eten in Griekenland direct verbonden is met gezelschap en conversatie, wordt het beschouwd als een zeer belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van Grieken. Er zijn veel soorten eetgelegenheden in Griekenland, zoals restaurants, taverna's, grills, vistavernes, ouzeri, tsipouradika maar ook souvlaki-restaurants en cafetaria's.

Sommige gerechten uit de Griekse keuken zijn bekend en worden geserveerd in restaurants over de hele wereld. De meeste shop je bij Bakaliko!

We raden je aan om te proberen:

Griekse vleesgerechten:

Souvlaki Met Pita (Varkensvlees of Kip)
Gyros Portie of met Taart (varkensvlees of kip)
Moussaka
Pastitsio
Kokoretsi
Papoutsakia
Gehaktballen
Soutzoukakia
Kontosuvli
Land
Kleftiko
Yuvetsi
Lam aan het spit
Lamsfricassee
Lams-, Varkens- of Rundlimonade
Stoofpotje van konijn of rundvlees
Spetsoufa
Pastitsada
Haan met Chilopieten
Gebakken Kip Met Aardappelen
Kip met Bamias
Worsten
Patsas
Koken
Gerookt Vlees (Apaki uit Kreta en Siglino uit de Peloponnesos)

 

Zeevruchten:

Gefrituurde of gegrilde inktvis
Octopus, gepaneerd, gekookt of gegrild
Garnalen/garnalen gestoomd of gebakken
Inktvis in rode saus of met spinazie
Gestoomde mosselen, gebakken of met pilaf
Zee-egels
Glasvis
Kweeperen
Burdetto
Gebakken ansjovis
Gebakken kakkerlak
Gegrilde zeebrasem
Gebakken barbeel
Gebakken galjoen met knoflook
Gebakken kabeljauw met knoflook of flatbread
Gegrilde zeebaars of flatbread
Gegrilde of gegrilde zalm of flatbread
Gegrilde of betegelde littérinis
Gebakken tong
Sardines Pasta's
Vissoep

 

Groenten, Peulvruchten & Ladera:

Gevulde Tomaten, Paprika's, Squash en Aubergine
Koolknoedels
Komkommers a la Polita
Groene bonen
Groene bonen
Reuzen
Bonen met zwarte ogen en rode saus
Linzen
Brioche
Imam
okra

 

Salades, Bijgerechten & Voorgerechten:

Griekse salade
Chorta
Zwarte Bonensalade
Dakos Kretenzisch
Gebakken aardappelen
Courgette, paprika en aubergines gebakken met beslag
Wit gebakken aubergines
Fava
Tomatenballen
Courgette gehaktballen
Kikkererwten
Florina pepers
Taarten (spinazietaart, kaastaart, prasopita, grastaart, pompoentaart, kiptaart, vleestaart, enz.)
Gebakken Feta Kaas
Saganaki
Tzatziki
Skordalia
Auberginesalade
Taramosalata
Cheesecake
Kazen (feta, kaas, kaas, kaas, cephalotyri, manouri, anthotyro)

 

Griekse zoetigheden:

Baklava
Kadaïfi
Walnotentaart
Galaktompoureko
Loukoumades
Loukoumia Syros
Lepel snoepjes
Halva
Syros halva taarten
Pasteli Met Sesam Of Droge Noten
Koulouri
Melomakarona
Kourabie
Tsoureki
Yoghurt met honing, noten en fruit

 

Griekse dranken:

Wijn
Retsina
Ouzo
Tsipouro
Raki
Tsikoudia
Griekse koffie
Koffie Frappé