Voordelen van Griekse kaas in ons dieet

WELKE VOORDELEN GRIEKSE KAAS KAN HEBBEN

Hoewel kaas een favoriete voedsel is, wordt het in onze gedachten geassocieerd met veel calorieën en onnodig vet. Onderzoek toont echter aan dat ze ons dieet ten goede kunnen komen, zolang ze met mate worden geconsumeerd.
De hele kaasdiscussie begon in mijn innerlijke kring toen de "serieuze" vraag werd gesteld: Wat bieden ze ons? Gouda, Gruyère, cheddar, Roquefort, en vele anderen, allemaal heerlijk. Maar zijn ze het waard om te eten of laden we ons lichaam gewoon vol met onnodig vet en veel calorieën?

Griekse kaas die tot de lekkerste van Europa behoort, is geen feta


Ik stel me voor dat dit dilemma niet alleen van mij is. Ik heb gehoord dat veel mensen zich schuldig voelen over het eten van kaas of ervoor kiezen om hun voedsel niet te vergezellen met kaas om te voorkomen dat ze meer vet binnenkrijgen. Ze vervangen het vaak door yoghurt of roomkaas, en de nieuwe trend is om voedingsgist in plaats van kaas te gebruiken.

Er wordt echter steeds meer onderzoek gedaan om met zekerheid de voordelen van kaas vast te stellen wanneer het in redelijke hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Een snelle gids voor fetakaas - Alles wat je moet weten over de populaire Griekse kaas - Olive Tomato

Mogelijke gezondheidsvoordelen van kaas

1. Ze zijn een goede bron van voedingsstoffen
Kaas heeft een hoge voedingswaarde omdat het rijk is aan eiwitten, calcium en fosfor. Volgens WebMD maken de calcium en eiwitten in kaas het ideaal voor het opbouwen van sterke botten en spieren. In feite behoren ze tot de beste bronnen van calcium, vooral Kretenzische kopkaas en ricotta. Ze bevatten ook grote hoeveelheden vitamine A en B12.

2. Er is bewijs dat ze het hart ten goede komen
Dit specifieke onderwerp lijkt ter discussie te staan. Terwijl eerdere studies een verband claimden tussen een hoge inname van verzadigd vet uit zuivelproducten en een hoger risico op hartziekten, suggereert recent onderzoek dat volle zuivelproducten misschien niet zo ongezond zijn als we ooit dachten. Ze kunnen zelfs een positief effect hebben, mogelijk het risico op ziekte verminderen. Tegelijkertijd is er bewijs dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

3. Ze zijn een bron van geconjugeerd linolzuur (CLA)
Vette kazen, zoals blauwe kaas, Franse brie en cheddar, bevatten kleine hoeveelheden geconjugeerd linolzuur (CLA). CLA is een type gunstig vet dat volgens onderzoek kan helpen bij het voorkomen van obesitas.

5 populaire witte Griekse kazen die je moet proberen


Matiging in hun consumptie is nodig.
Hoewel het verzadigde vet in kaas misschien niet zo schadelijk is als we ooit dachten, is het onderzoek nog gaande en is het bewijs waarschijnlijk niet voldoende om met zekerheid te zeggen dat het eten van kaas volledig neutraal of gunstig is. Daarom is het raadzaam om ze in redelijke porties te eten.

Inderdaad, hoe we kaas consumeren hangt in grote mate af van de andere voedingsmiddelen die we in ons dieet opnemen. Met andere woorden, het toevoegen van een beetje geraspte kaas bovenop een salade met voedingsmiddelen zoals groenten, noten of zaden betekent niet dat we een "slecht" dieet eten.

En natuurlijk, als iemand specifieke gezondheidsproblemen heeft, zoals een hoog cholesterolgehalte, is het essentieel om altijd met hun arts te overleggen over hun consumptie van kaas en andere voedingsmiddelen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Dit product is vandaag verlopen.
Dit product verloopt over {0} dagen.
Vervaldatum: