Top 24 Klassieke Griekse Gerechten & Schotels


Griekse keuken is wereldwijd bekend om zijn onderscheidende smaken en de voedingswaarde van zijn gerechten. De nadruk ligt op gegrilde in plaats van gefrituurde recepten en de meeste traditionele gerechten bevatten geen complexe sauzen. Bovendien voegen Griekse huisvrouwen smaak toe aan hun gerechten door gebruik te maken van kruiden, wat ze nog specialer maakt.

Het Griekse dieet heeft een sterke basis in het mediterrane dieet, dat door veel voedingsdeskundigen wordt gepromoot omdat zij het als rijk aan voedingswaarden beschouwen. Bovendien geloven zij dat het mediterrane dieet de sleutel is tot een lang leven.

#1 Taramosalata


Taramosalata is een romige snack die voornamelijk in Griekenland en Turkije wordt geconsumeerd. In Griekenland wordt taramosalata meestal geconsumeerd tijdens vastenperiodes (voornamelijk op Schone Maandag), omdat het geen zuivelproducten, eieren (gevogelte), enz. bevat. Het hoofdingrediënt is taramas, dat wil zeggen viseieren.

Taramosalata van Viosal - Koop hier
Taramosalata van Dip Blue - Koop hier


#2 Reuzenbonen (Gigantes)


Geroosterd of gekookt, reuzenbonen onderscheiden zich door hun speciale smaak en de eindeloze culinaire combinaties die ze bieden!

Gigantes producten - Koop hier


#3 Griekse salade



Van de eenvoudigste taverne tot het meest verfijnde restaurant, elk menu in Griekenland biedt een keuze uit rustieke, traditionele of "aangepaste" salade. Er kunnen chef-kok variaties zijn op dit klassieke gerecht, maar de "basis" is hetzelfde - gehakte tomaten, uien en komkommers, olijven, feta kaas en een topping van olijfolie en oregano.


#4 Kippensoep



Het Griekse "medicijn" voor de verkoudheid. Bevat kip, rijst of pasta en de klassieke "ei-citroen" die het verschil maakt!


#5 Filodeeg & Taartjes 



Taarten zijn een groot probleem in Griekenland. In feite verkoopt elke bakkerij een verscheidenheid, zowel zoet als hartig, voor alle smaken. Er is de tyropita, de spanakopita, de zambonotyropita, de kippentaart, de kruidentaart en combinaties hiervan.

Taartjes - Koop hier


#6 Fava



In Griekenland wordt het het meest geassocieerd met het eiland Santorini, waar het wordt gemaakt met uien, olijfolie en citroensap.

Fava - Koop hier


#7 Gehaktballetjes (Keftedakia)



Het favoriete eten van kinderen: Gemengd gehakt, met ui, knoflook, kruiden en enkele variaties van kruiden (oregano, munt, groene munt) maken het de "liefdeshap" van bezoekers aan ons land.

Keftedakia gevuld met kaasroom - Koop hier


#8 Soutzoukakia



De populaire soutzoukakia is een van de beroemdste gerechten waar toeristen dol op zijn. Ze zijn een traditioneel Smyrnaans gerecht en lijken op gehaktballen. Echter, soutzoukakia worden gebakken in een komijn-geurende saus in plaats van gepaneerd en gefrituurd.


#9 Mousaka



Geen commentaar. We gaan gewoon door de tijd van het jaar waarin je altijd, vanuit een taverne, zachtjes kunt horen "...en Mousaka alstublieft".

Mousaka - Koop hier


#10 Runderstoofpot (Mosxaraki Kokkinisto)



Vlees met tomatensaus, in een pot, is een van de meest voorkomende gerechten die men in Griekse huishoudens zal tegenkomen.


#11 Pastitsio



Een moussaka die lichter en gemakkelijker is, het is even geliefd en aanbeden vanwege de topcombinatie van room, gehakt en pasta.

Pastitsio Pasta - Koop hier


#12 Ladera (Olieachtige Groenten)



Top veganistische optie. Gekookte groenten in soepvorm, met combinaties van rode sauzen, passen bij de meest veeleisende.

Ladera collectie - Koop hier


#13 Sesam Koulouri Broodje



Thessaloniki in één vorm! Geliefd als elke snack en heerlijk om puur te eten of gecombineerd met alles!

Koulouri uit Thessaloniki - Koop hier


#14 Bougatsa



Ons favoriete dessert uit Klein-Azië, naar Griekenland gebracht door vluchtelingen, waardoor het bijzonder populair is in Noord-Griekenland. De naam komt van het Turkse woord "pogacha" (Pogaca = deeg).

Varianten van Bougatsas - Koop hier


#15 Spetsofai



Combinaties die... "doden". Worstjes, paprika's, uien, allemaal samen in de dans van de pot.

Traditionele Worstjes (Loukaniko) - Koop hier


#16 Galeo met knoflook



Als we galeo zeggen, zeg jij knoflook: Een combinatie die herinneringen oproept aan jaren geleden...


#17 Souvlaki

Souvlaki is gemarineerd varkensvlees, kip, rundvlees of lam gegrild op een spies. Het wordt meestal geserveerd op een spies, maar je kunt het ook eten in een warme pita of over een salade. Gyros worden gemaakt met gestapeld vlees (meestal varkensvlees, maar andere vleessoorten komen ook voor) dat is gekookt op een verticale grill.

Souvlaki van Varkensvlees, Kip, Kalfsvlees - Koop hier


#18 Tzatziki



De "heilige" knoflook, naast zijn enorme voedingswaarde, heeft ons dit kunstige resultaat van yoghurt, komkommer, zout en olijfolie gegeven.

Tzatziki salades - Koop hier


#19 Kleftiko Lam



Lam met kruiden in een kruidenpastei is een beproefde en Griekse succesrecept.


#20 Melomakarona



Voor de Grieken schreeuwt de aanblik van melomakarona "Kerstmis" net zo luid als een versierde boom met lichtjes (misschien nog wel meer).


#21 Gevulde Paprika's (Gemista)



Wees (zonder vlees) of met gehakt, ze kunnen aan elke smaak voldoen. Het geheim zit in de kaneel.

Gemista - Koop hier


#22 Dolmadakia



Wie ooit dacht dat het een goed idee was om gehakt en rijst in een wijnblad te wikkelen... was waarschijnlijk een genie!

Dolmadakia - Koop hier


#23 Loukoumades



Met honing, suiker en walnoot, maar ook met nieuwe, modernere varianten, brengen ze Grieken tot tranen van vreugde.


#24 Lepelsnoepjes (Glyka koutaliou)



De grote hoeveelheid fruit die in Griekenland werd geproduceerd, bleek overweldigend in de oude dagen toen de handel traag of niet-bestaand was. Als gevolg daarvan werden lepelsnoepjes, zoals de jam van West-Europa, de Griekse manier om fruit te bewaren.
Dit is een van de gevallen waarin pure suiker in plaats van honing wordt gebruikt in traditionele Griekse recepten.

Traditionele Lepelsnoepjes - Koop hier


Dit product is vandaag verlopen.
Dit product verloopt over {0} dagen.
Vervaldatum: